Социален маркетинг


Категория на документа: Маркетинг


- трудна навигация
Как да избегнем подобни грешки?

Преди да се стартира сайта, трябва да помислим за визията на сайта и начина, по който ще бъде предоставена информацията на клиента. Презентацията на информацията е много важен елемент при продаването онлайн. Всеки детайл трябва да бъде обмислен и да се избере най-добрия начин на подреждане.

Заключение

До преди години вниманието на социалният маркетинг е насочено към поведението на отделните индивиди, сега експертите призовават да се разшири действието на този вид маркетинг, а именно да се насочи към организации, групи, корпорации, политици и всички онези, които са способни да повлияят на инфраструктурата и да направят поведението на хората по-просто, по-евтино, удобно и ефективно за цялостно подобряване на техния живот.

Социалният маркетинг ни дава възможност да съберем различните стратегии и да ги комбинираме, увеличавайки тяхната ефективност. Така социалният маркетинг се превръща в управленска технология за социална промяна. Ако се използва правилно социалният маркетинг има изключително продължително действие във времето.

Използвана литература:

http://www.flexostudio.com
http://www.slideshare.net/bardabg/ss-12076767
Smith, B., Beyond "Health" as a Benefit, Social Marketing Quarterly,9,Winter.
Anderson, A., Marketing Social Change: Changing Behavior to Promote Health, Social Development and Enviroment, San Francisco: Jossey-Bass,1995.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Социален маркетинг 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.