Маркетингови комуникации


Категория на документа: Маркетинг
Главна цел, мисия на бизнеса

Козметичният гигант L'Oreal Paris е създаден преди повече от сто години. Компанията влага цялата си енергия и познания в една единствена област и това е козметиката. Екипите на L'Oreal са избрали да поставят изследванията си в услуга на мъжете и жените по целия свят като по този начин дават своя сществен принос и отговарят на изискванията им за красота и съвършенство.
Mисия

Една от основните мисии на козметичната компания е зачитането и насърчаването на разнообразието. На първо място се поставя физическото разнообразие на хората, тъй като компанията е представена в Европа, Африка, Азия. Всяка жена и всеки мъж е уникален чрез възрастта, природата си, кожата и косата, която има.

На следващо място се поставя културното разнообразие, защото всяка страна има свои разбирания за красотата и свои козметични традиции. Персоналните различия също са заложени в мисията на компанията. Според L'Oreal всеки изразява своята индивидуалност чрез избора на прическата си, грима или парфюма. Работата на компанията почива върху зачитането на всички тези различия.L'Oreal има възможността да задоволи всички пoтребности на своите клиенти благодарение на разнообразието на марките, които предлага.

Изследванията и развитието са в услуга на красотата. Всеки един продукт, който компанията произвежда е резултат от задълбочени изследвания, постигнати иновации в технологиите и е с високо качество. Козметиката на L'Oreal винаги отговаря на стила и модните тенденции на времето.

Поемането на отговорност също е включено в мисията на компанията. Ако фирмата има голям разтеж, то той е постигнат благодарение на това, че L'Oreal изпълнява дейността си като се основава на уважение на етническите особености на хората и без съмнение поема своята отговорност да се грижи за обществото.
Ценности

Една от ценностите на козметичната компания е свързана с търсене на превъзходството. L'Oreal се ангажира да постига перфектност в работата си, за да гарантира постигане на новостите в козметичната индустрия, качество на продуктите и защита на потребителите.

Koмпанията с желание всеки ден премества все по- далече границите на козметичната индустрия, определя всеки свой проект като ново поле за действие

Друга своя ценност, компанията формулира като "богатство благодарение на разнообразието". Козметичната компания влкючва в екипите си хора от различни националности, но също така следи за разнообразието на продуктите си.

Вниманието към човека е важно за L'Oreal, за да може всеки да развие своя потенциал и изпъкне със своята индивидуалност. L'Oreal обединява изследванията и маркетинга, данните от проучванията и интуицията, опитът и творчеството. Козметичният гигант преди всичко инвестира в изследвания и проучвания, за да изпреварва конкурентите си в бранша.

Индустриален анализ

Компанията е световен лидер в козметичната индустрия. Повече от един век има опит в козметичната дейност. Продуктите й се разпространяват в 130 страни, а L'Oreal има филиали в 58 държави. Тя е представител на 18 светивни марки, произвеждащи козметични продукти. Има стабилно управление. Служителите в отдела за проучване и развитие са около 2 903 от 60 различни националности. През 2005 година компанията е отделила 446 милиона евро за козметични и дерматологични изследвания. Годишно развива и разработва около 3000 формули. Според специалистите в L'Oreal е необходимо да се направят между 150 000 и 250 000 теста преди един продукт да се пусне на пазара. За 2005 получава 529 патента на свои продукти.

В компанията работят 53% жени и 47% мъже, мениджърите са 2 207 от 75 различни националности. Спред проучване от 2005 година, L'Oreal е най- предпочитания работодател от студентите.

Козметичната компания има 42 завода в целия свят, сътрудниците са около 14 800. 94% от продуктите, които се разпространяват по целия свят са производство на L'Oreal в съоражения, които са получили сертификат ISO 9000.
От пет години козметичният концерн има:
* съкращаване с 13,3% количеството на водата, използвана за продукцията;
* намаляване с 7,4% консумацията на енергия за единица краен продукт, за сметка на увеличаване на сигурността и автоматизацията.

Компанията се опитва да осигури едно и също качество на козметичните си продукти по целия свят.Разработената в тази насока система на L'Oreal дава възможност да се гарантира еднакво качество на продуктите, независимо къде са замислени и произведени. Качеството се контролира и отвътре, и отвън чрез отчети, изготвени например от Food&Drug Administration в САЩ. Контролът е ефикасен на всички етапи от производство: приемане на материалите, по време на производсво и финален контрол преди изнасянето на продуктите.

Друга цел, която компанията си поставя е да защитава околната среда и да се грижи за сигурността на сътрудниците си. Сигурността, хигиената, опазването на околната среда са от съществено значение за L'Oreal. Отделът "Сигурност, Хигиена и Околна среда" всеки месец предприема около 60 защитни мерки в индустриалните области, свързани с консумацията на вода и енергия. Индустриалната политика е базирана на местно производство: броят на производствените области във всеки голям регион на света е пропорционален на търговския оборот в този регион.

L'Oreal прави подробни изследвания на структурата на косата и кожата на хората по целия свят. Някои от тези проучвания се правят на място в тринайсетте центъра за оценяване. Задачата в тези центрове е да се опознаят различните виждания за красотата в зависимост от културата, климата и околната среда в дадена страна. Тази геокозметика е гарант за перфектното адаптиране на продуктите към нуждите и желанията на потребителите. В Бразилия например, наблюдавайки жените там, компанията създава първите спирали за очи с прозрачен гел, които извиват миглите и ги запазват в перфектен вид през целя ден.

Продуктите на компанията

L'Oreal предалага 18 марки по целя свят, чиито продукти, начин на разпространение и цени са различни. Разнообразието от марки позволява да се отговори на всякакви физиологични особености или начин на живот. Между тези световни марки, някои са с европейски произход, други- с американски или африкански.
* Softsheen.Carson е първата световна марка, която е ориентирана към жени с африкански произход;
* Lancome и L'Oreal са за европейската култура;
* SHU Uemura се вдъхновява от японското виждане за красотата;
* Mayballine New York и Redken oтразяват американската концепция за красота;
* Armani въплъщава италианската визия за елегантност.
Разработка, дифернциране и позициониране на продукта
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Маркетингови комуникации 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.