Маркетингов план на хотел


Категория на документа: Маркетинг


Цените в хотела са със закуска, обяд и вечеря. Цената се променя ако се откажат някои от тях или се добавят. За лоялните клиенти предлагаме отстъпки, допълнителни услуги и дори кетъринг компания за организиране на различни специални случай с намалени цени.

10.Дистрибуционна политика

Хотелиерският продукт е специфичен. Има два начина да се продава. Единият е на рецепция или директен това, значи че продукта се купува на място. Дори ако си направиш резервацията по рано и получаваш отстъпка тя е само на основния продукт, допълнителните продукти са на редовни цени. За това процента на индивидуални туристи е намалял през последните години ако преди години е бил около 42% сега той е под 35%.Другия вариант е чрез туристически агенции, при тях те закупуват готови продукти от нас, при което получават процент от продадените продукти, според нашия договор с туристическите агенции този процент варира межди 10 - 25% в зависимост от типа на продадения продукт и времето. Туроператорите са другите ни съдружници за дистрибуция, от тяхна страна те продават места в нашия хотел към техните пакети, а нашите отстъпки към тях са в цената на услугите и пак процента на отстъпката варира в зависимост от вида на услугата и времето на престоя. Отстъпките варират от 15 - 50%.
От страна на съдружниците те имат право да продават нашия продукт както на физически така и на юридически лица. Предварително трябва да сме уведомени за това и получаваме процент от печалбата ако пакета е по - голям и участват трети лица. От наша ние има гарантираме отлично обслужване, високо качество на услугите и предлагаме определени услуги и отстъпки.

11.Комуникационна политика

Рекламата е най - важната част от туристическия бизнес. Тя изгражда имиджа на хотела. Целта е да се представи хотела в най - добра светлина, това помага да се убедят гостите за качеството и надеждността на услугите. Рекламата е да привлече клиенти който искат да се чувстват уникални. Това е и нашата цел. За целта са направени брошури и справочници със снимки на различни езици ( български, английски, немски и руски). Те са дадени на нашите съдружници с който да представят услугите на хотела. Тези рекламно - информационни реклами се актуализират всеки сезон или при неочаквана настъпила промяна в услугите на хотела. Целта на тези реклами е да се запознаят по - широк кръг от платежоспособни клиенти.
От мениджърския екип е предвидени и папки, химикалки и листи за конферентните зали с фирмения знак. Те ще се използват при използване на залите и при комуникация с фирмите и партньорите.

"Уайлд орчид" е домакин на много културни мероприятия и на международни изложби. Които се отразяват от PR.
Хотела има свой сайт в интернет и реклами в местни и международни туристически брошури.
Разходите за реклама са около 15% от общите разходи за година
Медия
Год.разходи в лева
Честота
Големина на рекламата
1.Печатни медии
а) вестници
- в-к "Морски труд"
- в-к "24 часа море"
б) списания
- "HOREMAG"


ОБЩО:

5000,00 лeвa
три пъти седмично
три пъти седмично
веднъж месечно
-каре 7.5 см/10 см
-каре 7.5 см/10 см
-каре 15 см/10 см
2.Радио
- FM +
ОБЩО:

1050,00 лeвa.


всеки ден

3.Външна реклама
- пътен транспарант
ОБЩО:

1500,00 лeвa.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Маркетингов план на хотел 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.