Маркетингов план на хотел


Категория на документа: Маркетинг


Маркетингов план

На бизнес хотел "Уайлд орчид" -
гр. Варна

Изготвил: № 28274

№ 28275
Специалност: Хотелиерство и ресторантьорство
Курс: Втори

Съдържание

1. Въведение стр. 3
2. Мисия стр. 4
3. Цели стр. 4
3.1 Краткосрочни цели стр. 4
3.2 Средносрочни цели стр. 4
3.3 Дългосрочни цели стр. 5
4. Маркетингова среда стр. 5
4.1 Макро среда стр. 5
4.2 Микро среда стр. 9
5. SWOT анализ стр.17
6. Маркетингово проучване на пазара стр.18
7. Сегментиране стр.18
7.1. Потребителски целеви пазари стр.18
7.2.Дефиниране на първични и вторични целеви пазари стр. 23
7.3. Фактори на развитието на пазарния ръст стр. 25
8. Продуктова политика стр. 26
9. Ценова политика стр. 26
10. Дистрибуционна политика стр. 29
11. Комуникационна политика стр. 30
12. Заключение стр. 32
13. Източници стр. 33

1.Въведение

В този маркетингов план разглеждаме дейността на четири звезден бизнес хотел "Уайлд орчид"в гр. Варна.
Хотел "Уайлд орчид " е един от най-новите хотели в гр. Варна, оборудван с климатик, телефонна централа, кабелна интернет и ТВ мрежа и предлага за настаняване: 10 луксозни двойни стаи, президентски апартамент и 4 студия. Хотел "Уайлд орчид" предлага целогодишно луксозна, уютна и спокойна атмосфера. Отлични условия за активна почивка, бизнес и делови срещи.
Освен хотелиерска дейност фирмата развива и ресторантьорска дейност. Ресторантът е разположен на втория етаж в хотела. Ресторантът е с изискан салон, а интериорните решения го правят несъмнена атракция. Той разполага с 150 места в обширна зала. За доброто настроение на гостите на хотела се грижат екип от майстори - кулинари. Дискретния изискан сервиз, професионализма и творчеството на кухненския екип, допълнено от умело селекционираните напитки и подбраната музика, ще ви доставят търсеното удоволствие.

Дейността на фирмата е свързана с осигуряването на пълноценна почивка на нейните клиенти. Качеството на предлаганата услуга зависи от образованието, квалификацията и опита на нейния персонал.
Туристическият продукт е всичко задоволяващо потребностите и желанията на клиентите, което може да бъде предложено на пазара.Основният туристически продукт на хотела е свързан преди всичко с настаняване, трансфер и осигуряване на храна.

Хотелът е в близост до центъра на града и до един от красивите плажове на Варна, не много далече се намират и забележителностите на Варна: Варненската астрономическа обсерватория и планетариум , "Фонтанът на Сирените" в Морската градина. Скулптор-Кирил Шиваров, Делфинариум Варна и Катедрален храм "Свето Успение Богородично". С отличното си местоположение, предлага на посетителите лесен достъп по първокласен път до международното летище във Варна, в близост се намира и курорта Златни Пясъци.

2.Мисия

Мисията на хотела е да увеличи продажбите на туристически продукт ( ще са необходими много добро качество, добра реклама и привлекателни пакети) , да задоволява туристическите потребности на своите клиенти чрез услуги, които отговарят на потребителските изисквания: цена-качество, използването на ефективна материално-техническа база.
3.Цели
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Маркетингов план на хотел 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.