Краят на рекламата такава каквато я познаваме


Категория на документа: Маркетинг
ПРОЕКТ ПО МАРКЕТИНГ

на тема
Комуникационна политика

"Краят на рекламата, каквато я познаваме"

Серджо Зийман

Разработил: Сузана Николаева Ненкова Проверил: Гл.ас. д-р Н.Ванков
Факултетен номер: 121111093

София 2013

Съдържание:
I. Въведение
II. Изложение:

1. Първата жертва: Как убихме традиционната реклама?

2. Успехът може да е фатален - не мислете, че познаваемостта на марката е даденост

3. Ловете риба там, където има

4. Рекламни лица говорители и икони: кога да ги използваме и кога не

5. Опаковката е от значение: тя е последният и най-силен коз за привличане на потребителя. Направете я добре

6. Да спонсорирате или не: Това е въпросът

7. Безплатните медии - най-добър приятел или най-лош враг

8. Направете служителите си част от вашия продукт и послание

9. Истината се разкрива в практиката

10. Никога не пропускайте възможността
III. Заключение

I. Въведение:
Серджо Зийман е посoчен от списание Time за един от най-добрите рекламисти на XXв. редом с Дейвид Огилви и Лестър Вундерман. Той е бивш главен маркетинг мениджър на Coca-Cola като по това време компанията реализира два пъти по-големи продажби. Работил е в маркетинг отделите на Procter & Gamble и Pepsi. Създава своя маркетингова консултантска компания Zyman Marketing Group. Автор е на книгите: " Бизнес обновяване: как да вземаме правилните решения ", "Краят на рекламата, каквато я познаваме ", " Краят на маркетинга, какъвто го познаваме ", в които въз основа на опита си представя основни принципи и правила в областта на маркетинга.
В книгата " Краят на рекламата, каквато я познаваме " Зийман твърди, че хората, които се занимават професионално с реклама не разбират, че тя обхваща различни видове комуникации, в резултат на което са пожертвали основната й цел да продава продукта, който рекламира. Вместо това създават дизайнерски рекламни клипове, които печелят награди и конкурси, но не успяват да предадат посланието на търговската марка. Ето защо авторът дава някои насоки, които биха изстреляли бизнеса нагоре:
* "Рекламата е много повече от телевизионни клипове - тя включва: дейности по изграждане на марка; избор на подходяща опаковка на продукта; подбиране на рекламни лица "говорители" на марката; спонсорство; публичност; висококачествено обслужване на клиентите; отношения със служителите; и дори начина, по който секретарката ви отговаря на телефонните позвънявания.
* Рекламата не е вид изкуство. Тя предполага да продавате повече, по-често, на повече хора и за повече пари. Успехите са резултат на умел, добре отработен и стриктно спазен процес, при който всеки направен разход води до възвръщаемост.
* Ако не давате непрекъснато причини на потребителите да купуват от вас, те няма да го правят. Това, че знаят за вашите продукти, е без значение, щом не ги купуват.
* И накрая най-важното - всичко носи послание - всичко, което правите или не правите, което казвате или не казвате."
Какво съдържа книгата?
Тя се състои от десет глави, които разкриват къде и в какво грешат рекламистите и как да действат, за да избегнат грешната насока.
Глава 1 обяснява защо рекламата е много повече от телевизионните клипчета, които гледаме и защо не е толкова ефективна, колкото си мислим.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Краят на рекламата такава каквато я познаваме 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.