Иновации в боята за коса


Категория на документа: Маркетинг
Иновационии в боите за коса на Л'ореал

Специалност: Маркетинг

Курс: BAMB704 Управление на иновационния процес

Съдържание

I. История на боята за коса

II. Данни относно състава и страничните ефекти на боята за коса

III. Решението на Л'ореал

IV. Иновационно технологичният продукт

V. За Inoa

VI. Заключение

VII. Източници

I. История на боята за коса

* През 1907 г. френският химик Юджийн Шюлер създал първата за тогава безвредна синтетична боя за коса гарантираща получаването на желания цвят. Няколко години по-късно е създадена и фирмата "L'Oréal".
* През 1929 г. се появява и първата бърза боя с окислителен процес в света - "Имедия". Боите, съдържащи метални соли се използват почти на средата на века.

* В момента тези бои са рядкост, въпреки че последните проучвания показват, че през косата и скалпа не се абсорбират тежки метали. Тези бои са съставени от разтвор на метални соли (сребро, мед, кобалт, желязо) и редуциращ агент. При боядисване с бои с метални соли се получава устойчив цвят, но тоновете са неестествено ярки.
* През 1952 е представена първата "домашна" боя за коса "Режеколор". До тогава боядисването е било възможно само във фризьорски салон.
* През 1978 г е измислена първата боя-грижа "Мажирел".
* За жените, които не искат да променят радикално и завинаги цвета си, през 1990 L'Oreal създава първата боя без амоняк тон върху тон с името "Диаколор".

II. Данни относно състава и страничните ефекти на боите за коса

Последните години беше много широко дискутирана темата относно състава на боите за коса и вредни ли са за човешкото здраве. Над 2/3 от проверените козметични средства съдържат вредни вещества, съобщава независима организация от САЩ.
При жените, които боядисват своята коса, е повишен риска от развитието на някои болестни състояния, сочат резултатите от изследване, чиято цел е била да оцени риска от злокачествени заболявания на лимфоидната тъкан конкретно във връзка с употребата на боя за коса. Анализирани са данните за 2303 болни с лимфоидни неоплазми и 2417 стационарни болни с различна патология от Чехия, Франция, Германия, Ирландия, Италия и Испания.74% от жените и 7% от мъжете в изследването са използвали боя за коса. Рискът от развитие на лимфома е с 19% по-висок при тези, които са използвали боя за коса, отколколкото при тези, които никога не са я използвали. При тези, които боядисват косата си 12 и повече пъти, рискът нараства до 26%. Според публикация във в. Sunday Times през 60-70 години на 20 век в състава на боите за коса са влизали по-активни вещества, в това число канцерогени. През 1978-1982 година е проведена реформулация на окисляващите съставки, използвани за боядисването на коса. Според резултатите от новото американско изследване, рискуват не само тези, които боядисват косата си, но и тези, които използват шампоани-оцветители и балсами за тъмни оттенъци.
Независимата организация Environmental Working Group е анализирала състава на 7500 хигиенни и козметически средства и е установила, че 71 от 117 бои за коса( произведени от световно известни компании) съдържат въглеводороди, притежаващи канцерогенни свойства. Боята за коса може да причини алергични реакции в резултат на различни оцветители. Причината за алергичните реакции най-често е вещество, което присъства в повечето оцветители - пара-фенилендиамин (ПФД).
При пациентите с остра реакция към ПФД се наблюдава болезнен обрив по кожата на главата или лицето, който се нуждае от продължително лечение и понякога може да доведе до хоспитализиране. Най-чести жертви на такива алергични реакции са момичетата на възраст 12-16 години.

III. Решението на "L'Orеal".

От всичко казано до тук става ясно ,че е нужно иновиране на състава на боите за коса и свеждане до минимум на страничните ефекти от употребата им. Представена в повече от 120 страни по
света, марката L'Oreal е базирана на следната философия: научни иновации и предлагането на голям брой клиенти на най-качествените продукти на най-добра цена. Философия, която се основава на научни изследвания на лабораториите и стремеж към демократизиране на професионално ноу-хау.
С постоянния си стремеж към съвършенство L'Oreal създава бъдещето на красотата.. "L'Oréal" е марка на върха на технологичните иновации, нашите световно признати изследователски екипи използват последните научни открития и разработват ексклузивни, сигурни продукти, които са лесни за разбиране и употреба: нашата мисия е да направим научните иновации достъпни за всички. По тази причина "L'Oréal" решава да инвестира в изработването на иновационна боя за коса ,която да отговаря на изискванията за безопасност и безвредност.

IV. Иновационно технологичният продукт
И така плод на общият труд на научния екип работещ в една от най-съвременните лаборатории в световен мащаб изработва професионалната оцветяваща система за коса с иновационна технология наречена ,,Inoa''. Това ,което отличава ,,Inoa'' от останалите бои за коса на водна основа е иновационната технология ODS (Oil Delivery System) - това е невиждана досега основа от масла ,която засилва действието на оцветяващата система и помага за предпазването на естествения защитен слой на косъма.Оцветяващата система се състой от олео гел Inoa , обогатен оксидант Inoa и оцветител Inoa.
За Inoa
Това което отличава Inoa от останалите бои за коса е :Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Иновации в боята за коса 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.