Анализ за реклама


Категория на документа: Маркетинг


Изградения образ се свързва и с името на парфюма, което в превод означава "самотен цвят". В най-горната част е изписано името на парфюма с голям шрифт, но на не особено контрастен фон. В долната част е спомената марката - Armand Basi, която се е запечатала трайно в паметта на потребителите и сe свързва с лукс, качество и престиж.
Мотивационният модел в рекламата разчита на създаването на положителна атмосфера около продукта. Съзнанието на масовия потребител свързва плажа и морето с почивка, с удоволствие, със свежест. Рекламата ни навежда на мисълта, че употребата именно на този парфюм ще ни помогне за се доближим до тази представа, до това усещане.

4.Медията
Рекламата е публикувана в списание JOY.

JOYе лайфстайл списание, което следва определени критерии и нагласи на една по-образована и търсеща публика. То има статут на институция, която ориентира своите читатели в модните тенденции, в това кой е в шоубизнеса в България, в новостите на пазара на красотата, в промяната на ценностите и интересите на новото поколение жени. Списанието се прицелва в жени на възраст между 18 и 50 години, модерни и много динамични, добре образовани, социално и професионално активни, със собствена кариера или бизнес, финансово самостоятелни. Читателките на JOY са интелигентни, добре информирани, отворени към света.

Отпечатва се на качествена гланцова хартия и изпълнението на дизайна, фотографиите и текстовете се отличава с авторски поглед, което позволява бързото визуално отделяне на списанието от другите на "рафта". За това свидетелстват и наградите, които получава списанието за дизайн и факта, че за него работят най-добрите фотографи.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ за реклама 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.