Анализ на системата за управление на дистрибуцията на майонеза


Категория на документа: Маркетинг
КУРСОВА РАБОТА
на тема:
Анализ на системата за управление на дистрибуцията на майонеза "КРАСИ"-"Консул"ООД

Съдържание:

1. За фирмата
2. Анализ на пазара
3. Параметри на дистрибуцията
4. Разпространение в България на майонеза"КРАСИ"-фирма "Консул"ООД
5. Клиенти закупуващи с цел препродажда на продукцията
6. Фирми конкуренти на майонеза "КРАСИ"
7. Пазарен дял
8. Организационни аспекти на дистрибуцията
9. Асортимент
10. Приходи от продажби
11. Складиране
12. Транспост
13. Дистрибуционни планове
14. Контрол върху дистрибуционните функции
15. Заключениe

1.

2. За фирмата

Фабриката за майонеза "КРАСИ" е създадена през 1994 год.,намира се в Пловдив на бул. "Дунав"77А.Фабриката е в непосредствена близост (500м.) до най-голямото търговско средищев България Пловдивския Международен Панаир.Производството се извършва в нова модерна сграда,притежаваща всички условия и удобства за едно съвременно производство от световна величина,През 2001 год.във фабриката е въведена система за управление на качеството,а през месец август 2002 год.производството е сертифицирано от
ISD 9001:2000 (международен стандарт за качество) от Germamisher Lloyd Certification GmbH. Също така има внедрени производствени и хигиенни практики (ДПХП) както и система НАССП-(Анализ и контрол на критичните точки) Всичко това е предпоставка заосъществяването на стриктен контрол върху всеки един производствен етап от процеса на приемане на суровини до съхраняването на крайния пподукт,което е гаранция за високо качество на майонезата.Фабриката произжежда и предлага богато разнообразие от майонези,майонезни сосове,емулсионни продукти с отлични вкусови качества,те придават неподправен (неповторим) вкус на всяка една трапеза,на всяка една храна,салата,сандвич или основно ястие.

Фабриката за майонеза "КРАСИ" цели да създава хранителни продукти,които са търсени ии желани,които да задоволяват различните потребителски вкусове.Но колкото по изискани са вкусовете на клиентите,толкова повече творческите възможности се откриват за производителя,който се старае майонезата с марка "КРАСИ" да е предпочитана и любома по всяко време и за всеки.

3. Анализ на пазара

Фабриката за майонеза "КРАСИ"-Пловдив е с 47% пазарен дял през 2001 година,в днешно време е с над 72% пазарен дял в сегмента по данни на компанията.Фабриката произвежда около 30 вида майонеза сред които нискомаслена,лека,свежа,както и сосове с масленост 25%.Майонезите на краси са най-предпочитаните.

4. Параметри на дистрибуцията:

Фабриката разполаго с 3 складови бази,които се намират в София,Пловдив и Велико Търново.Собстените им складови бази за продажби на едро с доставка до обекта на клиента.

След като е произведена продукцията преминава през няколко нива докато стигне до крайния потребител и има няколко канала(по-къси или по-дълги) на реализация:

> Канал с четири нива:от производителя през дистрибутори,след това търговци на едро,следват търговци на дребно и крайният потребител.

> Канал с три нива:от производителя прес дистрибутори,след тожа търгожци на дребно и стига до крайния потребител.

> Канал с три нива:от производителя през търговци на едро след тях търговци на дребно и накрая крайния потребител.

> Канал с две нива:От производителя към дистрибутора през търговец на дребно и след това е крайния потребител.
Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на системата за управление на дистрибуцията на майонеза 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.