Анализ на маркетинга и мениджмънта във фирма „Роял”


Категория на документа: Маркетинг
КУРСОВА РАБОТА

ПО

МАРКЕТИНГ

ТЕМА: Анализ на маркетинга и мениджмънта във фирма "Роял"

ИЗГОТВИЛ:

СЪДЪРЖАНИЕ

1. Увод 3стр.

2. Анализ на продукта 4стр.

3. Дистрибуция,промоция и реклама 5стр.

4. Цени и ценообразуване 6стр.

5. SWOT анализ 7стр.

6. Целеви пазари 8стр.

7. Конкуренция 9стр.

8. Заключение 10стр.

Увод

Маркетинговият микс съчетава всички мероприятия и инструменти, с помощта, на които може да се води активна маркетингова дейност във фирмата.Той е основна предпоставка за разработването и провеждането не ефективна маркетингова стратегия на фирмата,осигуряваща й реализиране на пространствените цели и задачи.Обект на нашия маркетингов анализ е фирма "Роял", намиращ се в гр. Омуртаг. Целта на нашия проект е да анализираме маркетинговата дейност на фирма "Роял" и да се опитаме да предложим съответни препоръки за нейното подобряване.

Нашата цел е да усвоим структурата на изграждане на маркетинговия анализ на даден продукт, защото като бъдещи мениджъри ние трябва да притежаваме тези умения.

Всеки мениджър трябва да умее да прави това, защото то е от изключително важно значение за успешното функциониране на фирмата и за задържането й на пазара за дълъг период от време.

Анализ на продукта

Предмета на дейност на фирма "Роял" се състои в производството на различни видове тестени и сладкарски изделия -различни видове закуски, торти, рула, еклери, баклави и др., както и тяхното реализиране в собствената им кафе-сладкарница.

ЕТ " Роял"

Освен сладкарските изделия - собствено производство, фирмата предлага и различни видове алкалоидни (кафе, чай, млека), безалкохолни и алкохолни напитки, както и коктейли, шейкове, различни кремове и плодови салати, мелби, палачинки, тостове и т.н. В заведението, по желание, могат да бъдат направени поръчки за торти, украсени по вкус на клиента.

"Роял" има за цел да обслужва своите клиенти като им предлага изобилие от висококачествени продукти, произведени на място, предложени в приятна обстановка и на приемливи цени.

Ръководството на фирмата е наложило демократично управление на човешките ресурси, считайки, че добре мотивираните служители са основна инвестиция и гаранция за успех. Системата за контрол е изградена на базата на личната материална отговорност.

Дистрибуция, промоция и рекламаСподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Анализ на маркетинга и мениджмънта във фирма „Роял” 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.